Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 18 април 2013 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

ТВ предаване Инициатива - 18 април 2013 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

Актуално

новини видео Стара ЗагораКомитетът за наблюдение на Оперативна програма Регионално развитие одобри увеличение на безвъзмездното финансиране от 50% на 75% на проектите за саниране на жилищни сгради. За новите стимули за въвеждане на енергоспестяващи мерки разговаряме със Севдалина Джабарска - проектен мениджър по програмата за енергийно обновяване на домовете за Югоизточен район за планиране и управител на фирма Енерджи Сейвинг.

  • Възможности за повишаване на енергийната ефективност в предприятията бяха представени в Стара Загора на семинар, организиран от Фондация Приложни изследвания и комуникации, която е координатор на Enterprise Europe Network – България и Търговско-промишлена палата – Стара Загора.

  • Националното сдружение на месо и млекопроизводителите са готови да излязат на национален безсрочен протест в края на месеца. Причините са свързани с намалените субсидии за глава животно, нулевите субсидии - за мляко и отменената от 3-членен състав на Върховния административен съд наредба за млечните продукти, която регламентира разделно производство на млечни и имитиращи продукти.

  • За първи път в Стара Загора се проведе Панорама на професионалното образование. Тя е своеобразна среща между ученици от 7 клас, гимназисти, преподаватели, родители и представители на бизнеса и на работодателски организации.

  • Все повече младежи от Стара Загора обединяват усилията си в реализирането на различни кампании и инициативи. Една от целите на младите предприемачи Евгени Лишев, победител в Кауза.bg и Венцислав Съботинов, с които ви запознахме в предишния брой на предаването Инициатива, е запознаването на учениците от професионалните гимназии с потребностите на бизнеса от кадри в различни сфери на икономиката.

  • Участниците в Младежка банка в Стара Загора инициираха атрактивна еко кампания за привличане на средства, с които да бъдат финансирани полезни младежки проекти. Старозагорски училища събраха над 2,200 тона отпадъци от хартия и пластмаса. Проведе се и еко хепънинг Млад и зелен, в който участва министърът на околната среда и водите в служебното правителство Юлиян Попов.

  • Лайънс клуб Августа - Стара Загора отбеляза 5-годишнината си с благотворителна инициатива. Със събраните пари ще бъде оборудвано място за четене на незрящи хора в регионална библиотека Захарий Княжески.

илко груев

 
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.
• Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 21 часа, с повторение в петък от 11 часа и събота от 16 часа
• Излъчва се в програмата на ТВ Загора в четвъртък (през седмица)
от 22 часа, с повторение в петък от 10 часа

Още новини