Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 17 май 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

ТВ предаване Инициатива - 17 май 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

Актуално

новини видео Стара Загора

Община Стара Загора ще кандидатства с проект по инициативата Джесика за модернизиране на Централния кооперативен пазар. Проектът предвижда изграждане на детски кът и създаване на модерна визия. По линия на публично-частното партньорство в близост до пазара може да бъде изграден многоетажен паркинг.

  • Стартира проекта Law2B, който се изпълнява от Търговско-промишлена палата - Стара Загора със съдействието на палатите в Пловдив, Варна, Русе, Враца и Българската търговско-промишлена палата. Проектът цели да бъдат обучени мениджъри на 300 малки и средни предприятия в страната, които имат търговски взаимоотношения с фирми в страни от ЕС.
  • Пресков АД - най-големият производител страната на горещо ковани детайли от легирана и въглеродна стомана, внедри модерно оборудване за над 5 млн. евро. То е по проект, финансиран по ОП Конкурентоспособност. Заводът вече разполага с напълно нова технологична линия за ковашкото производство.
  • Голяма част от пчелите в България не са успели да презимуват заради ниските температури. Как това ще повлияе на добивите от мед и пред какви предизвикателства е изправен секторът, ще научите от разговора ни с Тодор Иванов, председател на Областния пчеларски съюз в Стара Загора.

 

 


Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 19:30 часа, с повторение в петък от 11:00 часа и събота от 16:00 часа

Още новини