Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 17 февруари 2011 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 17 февруари 2011 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора

Актуално
ТВ предаване Инициатива

Инспекторите от Регионалната ветеринарномедицинска служба - Стара Загора извършват проверки на качеството на произвежданите пилешки продукти, на технологичните документации, спазването на наредбите за опаковка, етикетиране, както и спазването на европейските регламенти.

  • Разширен репортаж за резултатите от изследвания, направени в рамките на проект Оценка, намаляване и предотвратяване на замърсяването на въздуха, водата и почвата в регион Стара Загора. Проектът се изпълнява от специалисти на Аграрен факултет при Тракийски университет. Здравният скрининг на ученици от последните класове, е осъществен от лекари от Университетска болница.
  • Старозагорското дружество Пресков, което е част от структурата на Холдинг Загора, работи по реализирането на мащабен проект за Технологична модернизация. Той е на стойност от близо 9 млн. и 200 хил. лв. и е финансиран по Оперативна програма Конкурентоспособност.
  • От 1 година институтът е поел и нова мисия, за която ще научите в предаването Инициатива.
  • За един малко позабравен занаят разказва 74-годишният Начо Янакиев от старозагорското село Змейово. Той е сред малкото останали майстори в региона на старите писани каруци.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.
Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица) от 19:30 часа и 22:00 часа, с повторение в събота от 16:30 часа

Още новини