Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 15 октомври 2009 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 15 октомври 2009 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

България и Старозагорски регион ще бъдат препоръчани като атрактивни туристически дестинации. Предстои това да бъде направено на 60-та генерална асамблея на Световната асоциация на туристическите агенции, която ще се проведе през декември в Барселона, обяви в Стара Загора изпълнителният директор на асоциацията Кристин Фурние. Тя беше специален гост на 2-дневния туристически форум, който се проведе на 13 и 14 октомври в областния град и в Казанлък.

  • Сред акцентите на форума беше кръглата маса на тема Кадрите в туризма в Старозагорски регион. Липсва добре подготвен и квалифициран човешки ресурс. За решаване на този проблем бяха посочени конкретни мерки.
  • Дария Мавродиева, директор на Център за учебно-тренировъчни фирми към Министерство на образованието, младежта и науката, заяви, че ще изпрати покани до 28 училища в Старозагорски регион с предложение за подготовка на кадри за туризма.
  • В пивоварна Загорка в Стара Загора беше открит първият в страната сертифициран Музей на бирата, който може да допълни богатото културно-историческо наследства и да привлича туристи.
  • Ротари клуб - Стара Загора инициира първото в страната бизнес изложение на своите членове. Ротарианците представих и идеята за изграждане на паметник на инвеститора в Стара Загора.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини