Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 12 май 2011 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

ТВ предаване Инициатива - 12 май 2011 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

Актуално
новини Стара Загора

В началото на май 2011 г. Брикел - Гълъбово преустанови работа, защото няма действащо комплексно разрешително и сероочистваща инсталация. Директорът на Регионалната инспекция по околна среда и води в Стара Загора инж. Пенка Начева обяснява какви са процедурите, които следва да бъдат направени, за да може дружеството отново да влезе в експлоатация.

  • През седмицата Стара Загора е домакин на второто издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА Агро 2011, под мотото На полето и за полето.
  • Започва рехабилитацията на железопътната линия Пловдив - Бургас. Проектът е на стойност от близо 400 млн. лева и е финансиран по оперативна програма Транспорт. Влаковете ще се движат със 160 км/час, а времето на пътуване от Пловдив до Бургас ще бъде съкратено с 1 час и 10 минути.
  • Метеорологичните условия направиха лоша услуга на земеделските стопани. На 2 май голяма градушка порази различни региони от страната. Над 150 000 декара са засегнати в Старозагорска област, съобщи председателят на националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов.
  • Средна гора - Стара Загора е най-голямото дружество в България за производство на столове от иглолистна дървесина и е изцяло експортно ориентирано. Ежегодно инвестира над 1 млн. лева собствени средства. Успешно работи и по проекти, финансирани от оперативните програми на ЕС.
  • LLP Dynamics България, съвместно с Търговско-промишлена палата – Стара Загора и Майкрософт България, проведоха семинар за оптимизиране на дейностите на всяка конкретна фирма в условия на криза.


Видеото в сайта на youtube
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.
Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 19:30 часа и 22:00 часа, с повторение в събота от 16:30 часа

Още новини