Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 11 февруари 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 11 февруари 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов коментира в предаването Инициатива предварителния доклад на Европейската комисия за изпълнението на Програма за развитие на селските райони, който обхваща периода от април 2008 до юни 2009 г.

  • В Стара Загора се планира да бъде изградено предприятие за производство на електромобили. Това потвърди Джейми Робъртсън, представител на Зиро Карбон Технолоджи. Британският фонд Куоръс венчърс е финансов партньор на фирмата при реализацията на проекта и има готовност да осигури нужното финансиране.
  • Водещата в световен мащаб американска компания Alltech за продукти от натурален и органичен произход за здравословно отглеждане на животните, проведе европейски лекционен тур в Стара Загора. Фирмата, която отбелязва 30 години, представи съвременни продукти, с които се преодолява глобалния проблем със заразата с микотоксини при широко приложими растителни култури.
  • На 14 февруари празнуват не само винарите, лозарите и влюбените, но и археолозите. На този ден те ще имат повод да си припомнят безспорните важни открития, направени в региона на Стара Загора и на село Караново през последните месеци, с които се попълва богатото културно-историческо наследства за привличане на туристи.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини