Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 10 юни 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 10 юни 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

Изпълнителният директор на Мини Марица изток Тодор Тодоров отчита тенденция на бързо стабилизиране на финансовите показатели в дружеството. С над 11,5 млн. лева са повишени приходите от продажби през май т.г., спрямо предходния месец. За петте месеца на годината са добити над 9 милиона тона лигнитни въглища.

  • Група, водена от председателя на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов, посети провинция Терни, Италия и се срещна с партньорите по проекта Европейско сътрудничество за европейски просперитет, финансиран от Оперативна програма Регионално развитие.
  • Държавата не е абдикирала от борбата с градушките, но тази дейност е сериозно затруднена, защото наличното количество на противоградни ракети е на половина от необходимото за летния сезон. Причината, е че предишното ръководство на агенцията не е направило заявка през февруари, независимо че средства за ракети е имало и тогава.
  • 2010 г. ще се запомни с добра реколта за производителите в Долината на розите. Независимо от по-високия добив, розопроизводителите са крайно недоволни от изкупните цени. Килограм розов цвят се изкупува по 1,30 лв., толкова била и себестойността. С 20% е паднала изкупната цена на розовото масло на международните пазари.
  • Нова форма на телефонни измами се прилага през последните дни. Непознат се представя за лекар, примерно от Спешния център и иска сериозна сума в евро, защото близък на жертвата на измамата е със счупени крайници и парите трябват за пирони.
  • Старозагорецът Бойко Христов, бивш преподавател по философия е сред малкото българи, които заминават на доброволческа хуманитарна мисия в Африка и искрено вярва, че ще бъде полезен на хората.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини