Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 1 юли 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 1 юли 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

Представители на бизнеса, на държавни институции, на местните власти и на неправителствени организации в Стара Загора учредиха Регионална Екоплатформа. Тя е резултат от дългогодишната работа на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, в партньорство с Гражданско обединение – Стара Загора и други организации и институции в региона, насочена към решаване на проблемите на екологията и повишаване на енергийната ефективност.

  • Дъждовете през последните дни затрудняват жътвената кампания и са много неблагоприятни за ечемика и рапицата. Лошите метеорологични условия са засегнали и пшеницата.
  • На 5 юли експерти на обществени фондации от Югоизточна Европа и представител на фондация Чарлс Стюърт Мот ще посетят Обществен дарителски фонд - Стара Загора с цел обмяна на добри практики. Фондът е водещ в страната с опита си по спечелване и реализиране на проекти в полза на обществото.
  • Ще надникнем към вариантите за отдих през лятото. Икономическата криза облагодетелства туристите по родното Черноморие и по планинските курорти. Хотелиери и агенции проявяват гъвкава ценова политика и офертите за почивки през сезона са твърде атрактивни и достъпни.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини