Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 1 април 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 1 април 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

Аграрният факултет на Тракийски университет разполага със собствен музей с богата колекция, проследяваща развитието на аграрната наука в България. В него се съхранява ръкопис на учебника по хистология на известния български писател Димитър Димов, който е бил преподавател в Аграрния факултет, който първо е бил базиран в София.

  • Проверка, извършена от Държавната агенция Национална сигурност е констатирала огромни финансови нередности в държавната фирма Мини Марица изток. Те касаят дейността на предишното ръководство на най-голямото в България въгледобивно дружество.
  • На 29 март 2010 г. в Областна дирекция на МВР - Стара Загора стартира приема на заявления за издаване на лични документи от новия образец с биометрични данни. Приема на заявления за бързи и експресни поръчки започва от 6 април.
  • Общинският съвет на Казанлък прие мерки, с които да не се допускат нарушения на бюджетната дисциплина, както и вреди при изразходване на публичните финанси.
  • Земеделски производители се оплакват от бюрократични процедури при кандидатстване за финансиране на проекти от Европейските програми.
  • На 1 април отбелязваме Международния ден на хумора и шегата. Ако все още не сте доловили полъха на пролетното настроение, със сигурност ще го предизвикате бързо, ако посетите залата на смеха в парк Аязмото.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини