Начало Новини Актуално Турски холдинг открива ново производство в Стара Загора

Турски холдинг открива ново производство в Стара Загора

Актуално

турски холдинг ново производство

Областният управител Недялко Недялков се срещна днес с представители на турския холдинг Перфекто, чиято дейност в Стара Загора ще започне на 8 октомври с откриването на нова линия за производство на алуминиеви тубички за фармацевтичната и козметична промишленост. До момента инвестицията на холдинга в Стара Загора е в размер на 3,5 млн. евро, а базата на фирмата е разположена в кв. Кольо Ганчев, информира изпълнителният директор Ахмед Алпай.

Към момента сме ангажирали 45 души персонал, очакваме до края на годината да достигнат 100 души, споделиха представители на турската фирма. Освен за пазара в България, фирмата ще осъществява износ за Турция, Алжир и други държави.

Правилно сте се насочили да инвестирате в град като Стара Загора, който се развива бързо и е с ниска безработица. Тук условията за правене на бизнес са изключително добри, има и висококвалифицирана работна ръка, заяви от своя страна областният управител Недялко Недялков, съобщиха от пресцентъра.

Турският холдинг Перфекто произвежда аерозолни опаковки, алуминиеви тубички, пластмасови шишета и капачки, и различни продукти от пластмаса. Амбицията на собствениците му са за разширяване на пазара в България и нови инвестиции в близко бъдеще.

Турската делегация бе водена от Васил Лязе – бизнесмен, председател на Управителния съвет на Фондацията на православната църква на Българската екзархия.

Още новини