Начало Новини Актуално Турски бизнесмени искат да купят Берое

Турски бизнесмени искат да купят Берое

Актуално

Мощен скандал беляза снощи срещата между представителя на кандидат-купувача на футболния "Берое" Ибрахим Куруджу, председателя на Съвета на директорите на ПФК "Берое" адвокат Дамян Георгиев, много бивши легендарни играчи на "зелено-белите" от СНЦ "Берое - ветерани", акционери на клуба като Петко Петков, доц. Георги Белчев, Теньо Минчев, Ивко Ганчев и Валентин Грудев, както и адвокат Георги Бинев, доц. д-р Коста Костов, бившият президент на "зелено-белите" Станислав Танев - Камилата, председателя на беройския фенклуб Иван Желев и близо 200 фенове, разделени на два враждуващи лагера - "за" и "против" преговорите с турската страна.

В началото г-н Куруджу припомни как е инвестирал 1.2 милиона немски марки в седалките на стадиона под Аязмото, а след това на недобър български обясни, че най-голямата гаранция за евентуалната сделка би бил анексът, че ако нещата не потръгнат до май, то акциите ще бъдат върнати на ветераните. Той обаче не успя да убеди всички или поне по-голямата част от присъстващите в това, че сериозни инвеститори стоят зад него - най-напред той щеше да изповядва покупко-продажбата на "Берое", сетне човек от УС на "Бешикташ" и накрая - мощна турска строителна компания. Може би и заради недобрия си изказ Куруджу предизвика недоверие у ветераните, които пак повториха, че са готови да подарят акциите си, но на читав партньор. Стана ясно и че кметът проф. Светлин Танчев не е давал съгласието си да бъде гарант на евентуален контракт, били водени само опознавателни разговори, пише вестник Старозагорски новини.

Шефът на фенклуба Иван Желев прочете декларация, с която отхвърли искането за преговори с кандидат-купувача на футболния "Берое" Ибрахим Куруджу. Веднага след това той и поддръжниците му напуснаха Зала No 2 на Община Стара Загора, а останалата част буквално избухна срещу нежеланието на фенклуба, тълкувайки го като предателство и липса на желание любимият тим да добие мощно финансово рамо. Адвокат Дамян Георгиев пък беше категоричен, че вече започва да му писва от слуховете за комисионни, за алъш-вериши и за какво ли не още и затова отказва да участва в бъдещи разговори, ако изобщо има такива. Последва остро недоволство срещу ветераните и конкретно срещу спортно-техническия директор Петко Петков, като нападките преминаха добрия тон...

В крайна сметка говорилнята приключи с обявяване на имената на трима турски бизнесмени, които биха желали да преговарят на предварителен етап с беройските шефове и общественост - Шукрю Наки, Анднан Айбаба и човекът на "Бешикташ" Халил Атюрак. След анонса множеството влезе в остра разпра с феновете на Иван Желев, чакащи пред Общината, и само намесата на полицията предотврати по-сериозни сблъсъци.
Добре е, че все пак накрая репликите "Ние не сме ли беройци!?" преминаха във възторжено скандиране "Само "Берое" и "Берое" - шампион!", а агитката от два аморфни враждуващи лагера се обедини и запя песните на победата...

* * *

ДЕКЛАРАЦИЯ


УС на ФК „БЕРОЕ-1916-ВЕТЕРАНИ” – Стара Загора на свое заседание, проведено  на 22.12.2009 год.обсъди актуалните проблеми и задачи на отбора на ПФК „БЕРОЕ”-АД, както и резултатите от проведените разговори с турския мениджър Ибрахим Куруджу.

УС на клуба на ветераните внимателно и отговорно се запозна с направеното предложение, с мнението на спортната общественост на града, като събра допълнителна информация за лицата и фирмите, за които се твърди, че проявяват интерес към собствеността на отбора.

След проведеното проучване и обсъждане, считаме, че на този етап това предложение не отговаря на очакванията ни за по-добро бъдеще на отбора.

Както винаги досега, отново заявяваме, че изразяваме готовност да водим разговори и преговори с лица и фирми, притежаващи реален финансов потенциал, който да осигури и гарантира настоящето и бъдещето на футболен отбор от ранга, традициите и славата на „Берое” - Стара Загора.

Отново декларираме пълната си и безрезервна подкрепа на ръководството на ПФК „Берое”-АД в трудната му и отговорна задача за запазване на отбора.  

УС на ФК „Берое – 1916-ветерани”
Стара Загора

 

* * *

Адвокат Георги Бинев: ПФК "Берое" има нужда от спокойствие, а не някой да мъти главите на футболисти и треньори с нереални обещания"

Интересен обрат придобива фабулата около евентуалната продажба на ПФК "Берое" на турски бизнесмени, представлявани от Ибрахим Куруджу. В разговор с адвокат Георги Бинев от СНЦ "Берое - ветерани", държащо акциите на "зелено-белия" клуб, стана ясно, че част от собствениците са готови да пътуват до Истанбул, за да проведат обстойни разговори с реалните кандидат-купувачи на футболния "Берое".
По този начин ще бъдат избегнати визовите проблеми за турските бизнесмени, а и беройските шефове и част от легендарните играчи на "зелено-белите" като Петко Петков, доц. Георги Белчев, Теньо Минчев, Валентин Грудев, както и доц. д-р Коста Костов, ще добият представа дали иде реч за "кьорфишек", или за сериозна оферта.
Адвокат Георги Бинев обаче беше категоричен, че както и да се развият нещата, то намесването на политически, етнически, верски, националистически или други освен бизнес-мотиви е недопустимо.

Припомняме, че на скандална среща в Зала No 2 на Община Стара Загора на 21 декември вечерта председателят на беройския фенклуб Иван Желев отряза турските мераци с нарочна декларация. Други беройски фенове пък съзряха в този акт на фенклуба предателство и липса на желание любимият тим да добие мощно финансово рамо, пише вестник Старозагорски новини.
Адвокат Георги Бинев пък заяви още, че сега "Берое" има нужда от спокойствие, а не някой да мъти главите на футболисти и треньори с нереални обещания за "чутовни" контракти и трансфери.

Още новини