Начало Новини Актуално Туроператори се запознаха със забележителностите на Стара Загора

Туроператори се запознаха със забележителностите на Стара Загора

Актуално

Стара Загора - Център на ВселенатаНад 50 туроператори от цялата страна пристигнаха днес в Стара Загора на опознавателен тур. Инициативата е на старозагорските им колеги от Кондор груп, Експрес ООД и Ню вилидж турс, с изключителната подкрепа на Община Стара Загора и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора.

Тридневният тур за професионалисти Стара Загора - Център на Вселената ще запознае участниците с всички забележителности на града. Те ще направят туристическа обиколка и ще видят отпечатъка на 8000 години върху развитието на един от най-хубавите градове в България.

Гостите бяха посрещнати в Държавна опера - Стара Загора. Директорът Огнян Драганов ги приветства с добре дошли и обясни, че отдавна чакат възобновяване на културния туризъм. Той разказа за дейността на операта, а солисти и камерен оркестър поздравиха гостите с изпълнения на предкласични произведения.

Зам.-кметът Милена Желева представи най-важните културни и спортни събития, които се провеждат в Стара Загора. Някои от тях като знаковото честване на 3 март с тристаметровото знаме, Международния филмов фестивал Златната липа, Джаз форумът и др. са емблематични за града и известни далеч извън пределите на страната. Тя разказа още, че Зоопаркът, който в момента е ремонт, е една от най-големите атракции в Стара Загора. Сега там се подготвят атракциони и образователни центрове подходящи за ученици и семейства.

За нас е много важно, особено по време на криза, да се обърнем към вътрешния пазар. Тази тенденция ще продължи и през следващите години. Имаме какво да предложим на туристите. Целта ни е да развием уикенд туризма, хотелите да бъдат посещавани. Намирайки се до Казанлък, Пловдив, Бургас, Велико Търново, нашият град е посещаван за един ден, но целта ни е туристите да остават и през уикендите, да нощуват в хотелските ни бази, затова се насочваме към това с всички културни, спортни събития и обществени дейности, обясни Желева.

Директорът на Регионалния исторически музей Петър Калчев говори за изключителните исторически забележителности на Стара Загора

След това гостите посетиха аула на Прабългарската школа за оцеляване Бага-тур и бяха впечатлени и дейността на школата и атракциите, които се предлагат там.

Подготвен е и Сити тур на града с панорама и фотопауза на Мемориал Бранителите на Стара Загора

Туроператорите ще посетят Античен форумен комплекс Августа Траяна, както и няколко от най- значимите обекти на Стара Загора с професионален екскурзовод: Музей Неолитни жилища, Регионален исторически музей, Късноантична мозайка в частен римски дом от IV век, Архитектурен комплекс Музей на Религиите.

Ще бъде предоставена възможност и за самостоятелно опознаване на града на поетите, липите и правите улици.

Още новини