Начало Новини Актуално Туроператорът от Стара Загора, който измами десетки семейства, е арестуван

Туроператорът от Стара Загора, който измами десетки семейства, е арестуван

Актуално

Мирослав Тенев туроператорска фирма Заара турсМирослав Тенев, управител на туроператорската фирма Заара турс, е с постоянна мярка задържане под стража и разследването срещу него продължава, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Стара Загора. Както вече Икономически портал на регион Стара Загора съобщи, в началото на септември 2012 г. десетки семейства, се разминаха с дълго чаканата почивка в Турция.

Фирма Заара турс, която от дълго време развива дейност и е спечелила доверието на своите клиенти, ужили голяма част от тях. Семейство Янакиеви е трябвало да се настанят с двете си малки деца на 1 септември в хотел в Бодрум, за който още през април са платили цялата сума от 1 708 лева за 6 нощувки.

На 1 септември пристигнахме в хотела и разбрахме, че има проблем. Управителят се обадил на туристическата агенция, с която той работи. От там му казаха, че резервацията е било отменена на 4 август и до този момент нямаше плащане от страна на Заара турс. Опитите да бъде открит Мирослав Тенев тогава са безуспешни.

Сред жертвите на фирма Заара турс са и семейства от Стара Загора, които са си платили за почивка на българското Черноморие.

Потърпевши от действията на управителя на Заара турс Мирослав Тенев поставиха проблема пред ръководството на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Работодателската организация работи от години за развитието и популяризирането на туризма в региона. Тя ще съдейства съвместно с други браншови организации за разработване на ефективни механизми, които да гарантират коректни взаимоотношения с потребителите на туристическата услуга.

автор: Венета Асенова

Още новини