Начало Новини Актуално Туроператор от Стара Загора измами десетки семейства (видео)

Туроператор от Стара Загора измами десетки семейства (видео)

Актуално

Заара турс

Десетки семейства от Стара Загора, които с нетърпение се подготвяха да прекарат няколко дни от лятната си ваканция в турски курорти, не само се разминаха с почивката, но и платиха солено за нея. Турооператорската фирма Заара турс, която от дълго време развива дейност и е спечелила доверието на своите клиенти, ужили голяма част от тях.

Красимир Янакиев със съпругата си и с двете им малки деца е трябвало да се настанят на 1 септември в хотел в Бодрум, за който още през април са платили цялата сума от 1 708 лева за 6 нощувки. На 1 септември пристигнахме в хотела и разбрахме, че има проблем. Накарахме управителя да се обади на туристическата агенция, с която той работи. От там му казаха, че резервацията ни е било отменена на 4 август и до този момент нямаше плащане от Заара турс. Позвъних на Мирослав Тенев (б.а. управител на Заара турс), но той не ми вдигна - беше си изключил телефона, изключен е и до днес, разказа Красимир Янакиев. Парите не са никак за пренебрегване, но още по-неприятно е да чакаш с нетърпение почивката, да отидеш там с децата си, след като си минал 1 000 километра, и накрая…, каза още той.

Невена Райкова предплатила цялата сума за почивката си в Кушадасъ, където се подготвяла да заминава с две приятелки. Те ми оставиха парите и отидох при Мирослав Тенев да ги платя, но слава Богу, както се оказа след това, не можах да го намеря. Поне на тези две жени не им изгоряха парите, коментира г-жа Райкова.

Сред жертвите на фирма Заара турс са и семейства от Стара Загора, които са си платили за почивка на родното Черноморие. Отиваме в хотела в Царево, взеха ни ваучерите и след проверка се оказа, че от страна на Заара турс не са преведени парите, обясни и Дешка Балева.

Потърпевшите от турооператора са внесли жалби до Комисията за защита на потребителите в Стара Загора и до Областната дирекция на МВР.

Разпоредил съм на началника на Икономическа полиция да бъдат обединени преписките, тъй като те са от десетки граждани, и да се докладват в Районна прокуратура с искане за образуване на досъдебно производство, каза директорът на ОДМВР - Стара Загора старши комисар Алекси Алексиев. Той уточни, че до момента опитите да бъде открит Мирослав Тенев са безуспешни Ако лицето не бъде открито ще бъде обявено за издирване.

Офисът на туроператора е затворен и управителят не се е появявал в него след 30 август, установи репортерска проверка.

Потърпевши от действията на управителя на Заара турс поставиха проблема пред ръководството на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Работодателската организация работи от години за развитието и популяризирането на туризма в региона. Тя ще съдейства съвместно с други браншови организации за разработване на ефективни механизми, които да гарантират коректни взаимоотношения с потребителите на туристическата услуга.

Още новини