Начало Новини Актуално Трябва спешно да се ограничи скоростта на кръговия пътен възел на АМ Тракия

Трябва спешно да се ограничи скоростта на кръговия пътен възел на АМ Тракия

Актуално
кръгово Тракия

Кръговият пътен възел на автомагистрала Тракия, който свърза пътя към Стара Загора, спешно се нуждае от възстановавяне на гумените ограничители на скоростта, заради големия брой катастрофи. За 2 години на кръговото движение са станали 240 произшествия с 1 убит и 14.

Шофьорите не винаги спазват правилата за движение. Освен това, районът не е осветен и особено вечер и в мъгла, тези които не познават добре пътя, тредно се ориентират.
Необходимо е и вертикалните пътни знаци да се приведат в нормален вид и да се подменят липсващите. Сектор Пътна полиция - Стара Загора са сигнализирали за проблемите Областно пътно управление, но реакция до момента няма и не е изключено да са наложи административна санкция, съобщиха от сектор Пътна полиция - Стара Загора.
Сезирахме по надлежния ред Областно пътно управление с искане да бъдат поставени гумени ограничители на скоростта, които да бъдат сигнализирани с пътни знаци и маркировки, както и да бъде намалена скоростта на 20 км/час, каза инспектор Бончо Славов от сектор Пътна полиция.
Искане за поставяне на маркировка на източния край на Стара Загора, на разклона за кв. Зора, също е отправено към Областно пътно управление, но и този въпрос решение няма.

Още новини