Начало Новини Актуално Трудова злополука в ТЕЦ Контур Глобал Марица изток 3

Трудова злополука в ТЕЦ Контур Глобал Марица изток 3

Актуално

Един човек е ранен и трима са пострадали леко рано тази сутрин при авария в ТЕЦ Контур Глобал Марица изток 3. Около 2.50 часа в блок 1 на ТЕЦ-а, който е бил в годишен планов ремонт и към момента се е извършвало тестване, се е скъсал тръбопровод под налягане.

На мястото на инцидента са се оказали шестима души, които отивали да направят настройка на балансите на котела. Тримата леко ранени са служители на ТЕЦ КонтурГлобал Марица изток 3, които получили охлузвания и повърхностни рани. Оказана им е била веднага медицинска помощ, след което са пуснати в отпуск.
По-тежко пострадалият - Борислав Драгански, на 54 години, е служител на наета фирма подизпълнител Монтажинженеринг - Димитровград. Той е бил откаран в Университетска болница - Стара Загора, с изгаряния по краката, счупена лява ръка и няколко ребра, които са травмирали белия дроб. Това наложило спешна операция вчера. Драгански е опериран от екип на д-р Даниел Вълчев. След операцията състоянието на 54-годишния мъж е стабилно и той е вън от опасност, съобщиха от болницата.
Хората, които са били на мястото на инцидента, са били инструктирани и с предпазни облекла, съобщиха вчера за медията ни от Инспекцията по труда в Стара Загора, които са били повикани веднага след аварията. Тепърва ще се изясняват причините за случилото се, казаха още от трудовата инспекция.

Още новини