Начало Новини Актуално Тримата старозагорски полицаи отиват в ареста след обвинение за участие в престъпна група

Тримата старозагорски полицаи отиват в ареста след обвинение за участие в престъпна група

Актуално

Начо Янакиев, Димо Димов и Костадин Дончев - служители от Групата за охрана на масови мероприятия при Областна дирекция на МВР - Стара Загора отиват в ареста с постоянна мярка задържане под стража. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група за принуда и изнудвания, за които са събрани доказателства и има редица жалби от пострадали лица. Заедно с полицейските служители в ареста отива и организаторът на престъпната група Румен Боюклиев - Малкия Мук.

3-ма полицаи от Стара Загора отиват в ареста

Той е известен с близките си приятелски връзки със скандално пенсионирания бивш директор на МВР - Стара Загора комисар Тончо Михайлов, заради оборудване на стая с технически устройства, за да послушва екип на Инспектората, проверяващ дейността му.
Най-тежката мярка беше постановена от Окръжен съд - Стара Загора, защото са налице обстоятелства обвиняемите да извършат друго престъпление и да повлияят на свидетелите. Освен това има доказателства за контактите на Румен боюклиев с представители на криминалния контингент в Стара Загора. Определението на Окръжен съд - Стара Загора е заради подлежи на незабавно изпълнение. То може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.
В началото на октомври антимафиоти от Стара Загора иззеха над 6000 бутилки нелизенциран алкохол и с бандероли с изтекъл срок от склада на Малкия Мук.
Тримата полицаи са временно от длъжност.

 

Още новини