Начало Новини Актуално Тримата старозагорски полицаи и Малкия Мук пак останаха в ареста

Тримата старозагорски полицаи и Малкия Мук пак останаха в ареста

Актуално

Състав на Окръжен съд - Пловдив, отказа да измени мярката за неотклонение "задържане под стража" в по-лека на тримата старозагорски полицаи - Начо Янакиев, Димо Димов и Костадин Паскалев, и на бизнесмена Румен Буюклиев, известен като Малкия Мук.

Това е петото поред искане за освобождаване от ареста на старозагорците, обвинени в извършването на тежко умишлено престъпление, пише вестник Старозагорски новини.
Причината делото да не се гледа в Старозагорския окръжен съд е определение от 12 юли т.г., с което председателят на Окръжен съд - Стара Загора, Тоньо Тонев прекрати производството по делото и разпореди то да се изпрати на Върховния касационен съд за определяне на друг, еднакъв по степен съд. Така на 14 юли състав на Върховния касационен съд определи делото да се гледа в Окръжен съд - Пловдив.
Тримата полицаи и Малкия Мук бяха задържани в Националната следствена служба през ноември 2009 г., а Софийска градска прокуратура им повдигна обвинение по чл.143 и чл.214 във връзка с чл.321 от Наказателния кодекс - организиране и ръководене на престъпна група с цел изнудване и принуда.

Още новини