Начало Новини Актуално Трима старейшини настояват: Жителите на Гълъбово да изчакат спокойно решението на съда за Тонев

Трима старейшини настояват: Жителите на Гълъбово да изчакат спокойно решението на съда за Тонев

Актуално

Във връзка с готвения за 11 ноември т.г. протестен митинг в защита на временно отстранения от длъжност кмет на Община Гълъбово в редакцията се получи обръщение от трима общински съветници. Те алармират за неспокойната ситуация в Гълъбово и въвличането на гражданите в опасно тревожен конфликт с държавните институции и инвеститори.

Публикуваме обръщението им без редакторска намеса:

Обръщение към жителите на община Гълъбово


Ние, общинските съветници от група "За Гълъбово", алармираме, че хората от нашата община се въвличат в опасно тревожен конфликт с държавните институции, с инвеститори, както и те самите помежду си. От нас, като общински съветници, се изисква поведение на страхливи послушници, а не честно, открито и прозрачно вземане на решения като орган, отговорен за Общината и жителите й.
Водени от чувството си за дълг и в опит да бъдем най-сетне чути, декларираме:
Ние сме били и оставаме против съучастието при вземане на безпринципни решения от местния парламент и елементаризиране на ролята му.
Ние сме срещу режисираните спектакли на т.нар. Инициативен комитет, съставен от хора, които получават заплатите си от общинския бюджет.
Ние, подкрепяни от много жители, се разграничаваме от училищните форми на протест и действия под строй в опитите да се манипулира общественото мнение и да се поставят хората в конкретна зависимост.
Ние сме за осигуряване на спокойствие на жителите на Общината и търпение, докато независимата съдебна власт върши своята работа по повдигнатите на кмета Николай Тонев обвинения.
Ние апелираме да се спазват законите на РБългария винаги, а не само когато са удобни за един.
И днес сме категорични, че в Общината има натрупани огромни тежки проблеми:

  • - пътища в безобразно състояние
  • - общинска болница с дълг над 500 000 лв.
  • - дълг от 6 млн. лв. за построяване на администрация
  • - лизинг за суперскъпа общинска лимузина "Мерцедес"
  • - течащи покриви на читалища, общински постройки и други
  • - безобразно водоснабдяване в някои села
  • - лош и нередовен общински транспорт.

Нека спрем с подписките и митингите, защото те нито оневиняват, нито обвиняват някого. Призоваваме жителите на общината да изчакат спокойно решението на съда, а ако все пак искат да митингуват, то да поискат от нас решения за гореспоменатите проблеми.
Антон ГЕОРГИЕВ
Драгомир РАДЕВ
Христо ЖЕЛЕВ

Още новини