Начало Новини Актуално Тридесет нови булдозера ще работят в Мини Марица-изток

Тридесет нови булдозера ще работят в Мини Марица-изток

Актуално
1булдозер2018Първият от тридесетте нови булдозера, които се очаква да бъдат доставени до края на септември в Мини Марица - изток вече започна работа, съобщиха от дружеството.
През декември 2017 година бяха подписани три договора в изпълнение на Инвестиционната програма за доставката на Komatsu D 155AX-8, Dressta TD25R Extra и Caterpillar D8T. Машини от такъв висок клас не са доставяни в Дружеството през последните осем години. Булдозерният парк осигурява ритмичността на добива на въглища. Със закупуването на нови машини от висок клас се намаляват разходите за поддържане на старата амортизирана техника, повишава се ефективността на производството и се осигуряват нормални експлоатационни условия за тежкото минно оборудване.
Двигателят на новия булдозер е турбо дизелов с директно впръскване, отговарящ на нормите за вредни емисиив отработени газове – Euro Stage IV. Машината разполага с електронна мониторна система за контрол и диагностика на всички функции, с електронна памет за всички появили се нередности, телеметрична система за дистанционен мониторинг и с ергономична и шумоизолирана кабина.
Технологичната механизация е важна част от минното оборудванe. Булдозерите, турнодозерите, челните товарачи, чистачните устройства и еднокофовите багери осигуряват по-ефективната му дейност като подготовят трасета, планировка и др.   Булдозерите участват в изграждането на трасета за гумено-лентовите транспортьори; на ремонтни площадки за основни ремонти на тежкото минно оборудване; за изграждането и поддръжката на основни и спомагателни пътища, на диги за защита от наводнения, утайници и водосборници, необходими за третиране на отпадъчни и дъждовни води и др.

Още новини