Начало Новини Актуално Три села в Павелбанско ще блокират пътя за София

Три села в Павелбанско ще блокират пътя за София

Актуално

В 10 часа днес жителите на три села от Община Павел баня - Скобелево, Долно и Горно Сахране, ще блокират пътя за София, в участъка между Долно Сахране и отбивката за Павел баня. За намеренията им съобщи кметът на Скобелево Георги Петров.

Причината за гражданското недоволство е изключително лошото състояние на пътя между селата Долно и Горно Сахране, както и отбивката за Асен и Скобелево, пише вестник Старозагорски новини.
По този път има огромни ями, които са изключително опасни за хора и автомобили и повече от десетилетие никой не взема мерки, категоричен е кметът на Скобелево.
По думите му, на практика пътят в отсечката между бензиностанция "Гердеме" и селата Асен и Скобелево е почти неизползваем поради стотиците трапове по него и това принуждава водачите на автомобили да минават по черни пътища.
Разбитата отсечка е част от предвидения за рехабилитация, но незавършен път от републиканската пътна мрежа, който трябваше да направи разстоянието между Шипка и Пловдив през селата в Павелбанско и Казанлъшко по-кратък и по-качествен.
Въпреки че рехабилитацията на този път стартира преди близо две години, до момента няма никакъв резултат в този участък.
Пътната блокада в понеделник засега е предвидена за три часа, в два различни участъка на пътя.
Ако не се вземат спешни мерки от оторизираните институции за обезопасяването на опасната отсечка, живеещите в трите села са категорични, че ще продължат с протеста си на главния път.

Още новини