Начало Новини Актуално Трейс ще ангажира до 4000 работници за строежа на магистрала Тракия

Трейс ще ангажира до 4000 работници за строежа на магистрала Тракия

Актуално

Около 3000 - 4000 работници ще участват ежедневно в строителството на Лот 2 от магистрала „Тракия“. На обекта ще бъдат ангажирани и между 500 - 600 машини, стана ясно по време на среща между областния управител на Стара Загора Йордан Николов и Иван Христов, директор Административна дейност и управление на персонала в „Трейс Груп Холд“.

Това е българското обединение „Магистрала Трейс“, в което освен „Трейс“, участва и фирмата „СК-13“, което даде най-ниска цена за изграждането на отсечката от Стара Загора до Нова Загора – 137,8 млн. лв. Заради цената, която се оказа с почти 45% по-ниска от средната, предложена от другите участници, кандидатът трябваше да даде допълнителни финансови обосновки. От Министерството на регионалното развитие и благоустройството заявиха, че днес официално ще обявят кой е победител в търга. С обявяването на фирмата-изпълнител ще бъдат оповестени и мотивите за отстраняването на четири от компаниите, подали оферти за участие в конкурса, пише вестник Класа.

„За разлика от останалите две процедури за автомагистрала „Тракия“ - отдаването на концесия и конкурса миналата година, който беше спрян заради дискриминационни условия, този път търгът е по всички правила и напълно прозрачен.“ Това коментира експертът на „Трансперънси интернешънъл“ Петьо Славов, който е наблюдавал процедурата за избор на изпълнител за втория участък от „Тракия“. Той обясни, че все още не са получили за съгласуване тръжните условия за Лот 3, но коментира, че едва ли ще има сериозни промени в изискванията за следващата отсечка.
Новите тръжни условия за участие в конкурса за изпълнител на третия участък от автомагистрала “Тракия”, който трябва да свърже Нова Загора с Ямбол, ще бъдат обявени днес, съобщиха още от пресцентъра на регионалното министерство.

Още новини