Начало Новини Актуално Трейс груп спечели поръчки за над 50 млн. лева

Трейс груп спечели поръчки за над 50 млн. лева

Актуално

Трейс груп

Две нови поръчки за 54,6 млн. лева спечели Трейс груп само за седмица. Строителният холдинг, в чийто състав е и старозагорската Пи Ес Ай, успя да разбие конкуренцията с най-ниски цени. На 7 май обединение Трейс СОП ДЗЗД с партньори Пътно строителство - Добрич, Пи Ес Ай - Стара Загора, Трейс Груп Холд и Станилов ЕООД - София се пребори с още 9 участника и спечели търга за изпълнител за допълнително проектиране и строителство на софийския околовръстен път.

Сред конкурентите на Трейс бяха австрийската Страбаг, гръцката Актор, която строи лот 3 на АМ Тракия, и българо-руският консорциум Хидрострой - Мостовик 2012.
Офертата е за 39,85 млн. лева. Западната дъга на софийския околовръстен път е продължение на АМ Люлин и е част от коридор 4 на трансевропейската транспортна мрежа, свързващ Видин с Кулата. Предвижда се и строителство на основно трасе, както и на довеждащи платна на трафика за и от София. Ще бъде изградено кръгово движение и пробив при бул. Царица Йоана, както и нов мост над река Какач.

В същия ден обединение Трейс Лъвов мост, включващо Трейс, Пи Ес Ай и Рутекс, спечели търга на Столична община за проектиране и строителство на ново кръстовище на Лъвов мост. Обединението предложи най-ниската цена от 14.78 млн. лв. Ще трябва да се построи и кръгово движение на нивото на бул. Княгиня Мария Луиза, като в средата му се запази Лъвов мост с трамвайното движение. На по-ниското ниво ще бъдат основните платна за движение на бул. Сливница.
Продължението на околовръстното на София става със средства по Оперативна програма Транспорт, а кръстовището на Лъвов мост се строи от Столична община със заем от Европейската инвестиционна банка.

Трейс груп холд отчита 104% ръст на неконсолидираните продажби на годишна база до 38 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Българска фондова борса. Дружеството е едно от най-търгуваните там и акциите му са включени в индексите BG40 и BGTR30. Последната сделка с тях на 9 май бе за средна цена от 3.13 лв. за брой.

Информация: вестник Новината

Още новини