Начало Новини Актуално Трейс Груп Холд завършва 2009 г. с ръст на продажбите от 59 млн. лв. и печалба от 10 млн. лв.

Трейс Груп Холд завършва 2009 г. с ръст на продажбите от 59 млн. лв. и печалба от 10 млн. лв.

Актуално

За Трейс Груп Холд 2009 г. е много по-успешна от предходната. Очакванията са за ръст с 50% на приходите от продажби. Предварителни данни почакват, че печалбата на холдинга ще е около 7 пъти по-висока от тази през 2008 г. и е в размер на 10 млн. лв., уточни председателят на съвета на директорите Николай Михайлов. Консолидираните приходи за 2008 г. на холдинга са в размер на 111,31 млн. лв., а очакваните за 2009 г. са към 170 млн. лв.

Николай Михайлов

Иска ми се в този период, когато липсват свежи ресурси, държавата да се намеси и подкрепи фирмите от реалната икономика - казва пред сп. Мениджър доц. д-р Михайлов. - Надявам се й най-скоро време правителството да се разплати с компаниите от строителния бранш по вече изпълнени от тях договори.

Той смята, че в началото на 2010 г. започват да се усещат първите, макар слаби, признаци на стабилизация на икономиката в България. Реално е обаче това да се почувства едва през есента на 2010 г., когато ще започнат разплащания със свежи пари от европейските фондове.
Строителният сектор има сериозен потенциал за растеж през 2010  година. Очакванията за това са свързани преди всичко с изграждането на магистралите Тракия, Черно море, Люлин и Струма.

Още новини