Начало Новини Актуално Трапезария за бедни предлага храна в Казанлък

Трапезария за бедни предлага храна в Казанлък

Актуално
Казанлък, трапезария

На 1 октомври кметът Стефан Дамянов официално откри нова социална трапезария в Казанлък, която се разполага в стола на Домашния социален патронаж и Дневен център за стари хора. Той поздрави гражданите, които ще ползват социалната услуга на Община Казанлък.

Тъй като те са предимно възрастни хора, кметът Стефан Дамянов ги поздрави и по повод Международния ден на възрастните хора - 1 октомври, като подчерта приноса им в развитието на общината. Той обеща подкрепа от страна на общинската администрация на хората от третата възраст при решаване на техните проблеми.
Социалната трапезария ще работи с продължителност 3 месеца. Договорът за финансирането й е на стойност 5200 лева и е подписан с Министерството на труда и социалната политика. Трапезарията ще обслужва 40 души, които ще получават ежедневно обяд. Като домакин на тържеството, управителката на Домашния социален патронаж и Дневен център за стари хора Пепа Димитрова приветства гостите от Община Казанлък и потребителите на социалната услуга и ги почерпи със сладкиши.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини