Начало Новини Актуално Транспортният министър идва в Стара Загора за представяне на проекта за ремонт на жп гарата

Транспортният министър идва в Стара Загора за представяне на проекта за ремонт на жп гарата

Актуално
1жп гара 2018На 27.11.2018 г., от 15.00 часа, в общинската зала П. Р. Славейков в Стара Загора, Национална компания железопътна инфраструктура ще представи публично проект Реконструкция на гаров комплекс Стара Загора, финансиран по Оперативна програма Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 г.
Реконструкцията на гаров комплекс Стара Загора включва сградите Пост 1, Пост 2 и Приемно здание, като строително-монтажните работи ще се извършват върху терени, собственост на ДП НКЖИ.
В обхвата на проекта е включен ремонт, възстановяване и модернизация на съществуващата жп инфраструктура, с цел гарантиране на сигурността на пътниците, както и привеждане на гаровия комплекс в съответствие с европейските стандарти в жп транспорта. След реализацията му ще се подобри организацията на обслужването в гарата, както и ще се създат необходимите удобства и комфорт на пътниците.
Гаров комплекс Стара Загора е разположен в югозападната част на Стара Загора, между жилищната и промишлената зони.
На представянето на проекта в Стара Загора ще присъстват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, генералният директор на ДП Национална компания Железопътна инфраструктура Красимир Папукчийски, областният управител Гергана Микова, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, общински съветници, представители на БДЖ, експерти от държавната и местната власт и др.

Още новини