Начало Новини Актуално Тракийският университет в Стара Загора и БАН подписаха споразумение за сътрудничество

Тракийският университет в Стара Загора и БАН подписаха споразумение за сътрудничество

Актуално

Тракийският университет в Стара Загора и Българската академия на науките подписаха споразумение за сътрудничество. То позволява бъдеща съвместна и по-пълноценна работа по научни проблеми, при които двете научни институции ще си взаимодействат. Документът беше подписан от ректора на Тракийския университет проф. Иван Станков и от председателя на БАН акад. Никола Съботинов.

Тракийският университет ще има достъп до всички изследователски лаборатории на БАН и възможност за съвместно участие по проекти финансирани от ЕС, обясни проф. Иван Станков. Това ще подобри значително качеството на обучение във висшето училище.
"В този кризисен момент подобно сътрудничество се явява антикризистна мярка. То обединявайки усилията ни и с него създаваме условия за изпълнение на редица дейности и задачи, които биха стрували много повече, ако организация тръгне самостоятелно да ги осъществява. Така се създават условия за по-ефективно от икономическа гледна точка решаване на важни проблеми за страната. В рамките на това сътрудничество ние ще си помагаме при обучението на студенти, докторанти. Ще създадем условия за договори между различни институти, които имат отношение към тематиката на Тракийския университет", каза проф. Станков.
Според председателя на БАН акад. Никола Съботинов ще има изпълнени на практика проекти, защото и двете институции имат общи интереси и желание за съвместна работа.

Още новини