Начало Новини Актуално Тракийският университет отбеляза 90 години висше аграрно образование

Тракийският университет отбеляза 90 години висше аграрно образование

Актуално
Тракийски университет Стара Загора

На 12 и13 май Тракийският университет в Стара Загора чества 90 години висше аграрно образование в България. По случай годишнината в Стара Загора дойдоха учени и специалисти в областта на аграрните науки от цялата страна, както и гости от Македония и Украйна.Университетът продължава да е гордост и чест за старозагорци, каза в поздравлението си към учените проф. Димитър Динев, зам.-кмет на Стара Загора.

Аграрният факултет по размер е равен почти на Аграрния университет в Пловдив, припомни ректорът проф. Иван Станков при откриването на юбилейната научна конференция, пише вестник Национална бизнес поща.

В рамките на празничната програма бяха изнесени два пленарни доклада. В 90 години висше аграрно образование в България деканът на АФ проф. Радослав Славов проследи цялата история на висшето аграрно образование у нас, спомена и част от постиженията. Вторият доклад бе за върховите научни достижения на геномиката в аграрната област и бе изнесен от акад. Атанас Атанасов. Учените заседаваха в 4 секции - животновъдни науки, растениевъдни науки, екология, околна среда и качество на храните и аграрна техника и технологии.

На 13 май участниците в юбилейната научна конференция посетиха изложението на аграрна техника БАТА Агро 2011 и исторически забележителности в региона.

Още новини