Начало Новини Актуално Тракийският университет е на второ място в България според оценката от акредитация

Тракийският университет е на второ място в България според оценката от акредитация

Актуално

Тракийски университет акредитация

Тракийски университет - Стара Загора, получи оценка 9,27 при десетобална скала на заседанието на Националната агенция по оценяване и акредитация на 19 юли 2012 г., съобщи ректорът проф. д-р Иван Станков. Засега от всички 51 университетa в страната сме на второ място след Техническия университет в София, който има оценка 9,50, уточни той.

Тази отлична оценка, която е за срок от 6 години, дава възможност за обучение на студенти и докторанти на всички нива. Тя гарантира и по-голямо самочувствие и непосредствено касае рейтинговата система и повишава престижа ни.

Проф. Станков уточни, че по рейтинговата класация Тракийският университет е на 6-о място сред останалите висши училища. Той ще получи допълнително 602 000 лева за факултетите, които са на първо и второ място в страната, пише вестник Старозагорски новини.

След обявяване на първото класиране, от 23 юли започна записване на новите студенти. Според ректора има достатъчно кандидати. Особено голям интерес има към икономическите и медицинските специалности, педагогиката и др.

Още новини