Начало Новини Актуално Тракийски университет - Стара Загора откри кандидатстудентската си кампания с голяма държавна поръчка и нови специалност

Тракийски университет - Стара Загора откри кандидатстудентската си кампания с голяма държавна поръчка и нови специалности

Актуално

Тракийски университет - Стара Загора официално откри кандидатстудентската си кампания с 1330 бакалавърски бройки държавна поръчка и нови специалности. Със 107 повече са местата за студенти, заради новооткритите специалности Информационни технологии и Софтуерно инженерство в Стопанския факултет и Компютърни системи и комуникации във Факултет Техника и технологии - Ямбол. Нова специалност е разкрита и в Педагогическия факултет - Педагогика на обучението по физическо възпитание, тази година тя ще бъде само платена форма на обучение.

Кандидат-студентката Снежана Иванова беше първата записала се. Тя е възпитаник на Търговска гимназия Княз Симеон Търновски и е майка на три деца. Първото желание на Снежана е Предучилищна и начална училищна педагогика.

Следващият кандидат - Виктор Горанов беше категоричен в избора си - той посочи единствено специалността Медицински лаборант, третият записал се за класиране - Павлина Димитрова е ориентирана към педагогическите специалности.

Първите трима кандидат-студенти получиха подаръци от ректора на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков, който ги поздрави за избора на висше училище и сподели, че университетът сериозно разшири своите възможности, специалности и студенти през последните две години: Добре дошли и благодаря, че избрахте Тракийския университет. Той е един от най-бързо развиващите се университети в България, той е интернационален и мултидисциплинарен. Нашата мисия е да помогнем на Стара Загора и на България, като мотивираме младите хора да останат и да учат тук, да завършат тук висшето си образование, тук да създадат семейства и да уредят животите си тук, където са им корените. Убеден съм, че много абсолвенти ще изберат Тракийския университет, защото ние сме институцията, която ще предложи и кариерно развитие.

Въпреки пандемичната обстановка през последните две години, Тракийският университет успешно реализира 100 процента своята държавна поръчка. Забелязваме, че все по-мотивирани млади хора кандидатстват в Тракийския университет. Тази година държавната ни поръчка е несравнима с отминали години - тя е за над 1500 студенти, като е отпусната сериозна бройка в новите специалности Информационни технологии, Софтуерно инженерство и Компютърни системи и комуникации. Ние вървим с бързи темпове напред и ви уверявам, че университетът след 4-5 години ще бъде на сериозно международно ниво.

На откриването на кампанията присъства ректорско, декански и директорски ръководства, медии и гости на университета.

Приемът на кандидатстудентски документи ще се осъществява онлайн и на място в централната сграда на Тракийския университет, във Факултет Техника и технологии - Ямбол, във Филиал - Хасково, в кандидатстудентското бюро на ТрУ в Кюстендил, както и във всички бюра на ЦКПИ в страната.

В приложените снимки може да разгледате специалностите на Тракийския университет и предстоящите редовни изпити.

За повече информация: +359 42 699 208; +359 42 699 209; 0888333091; 0889559989

Още новини