Начало Новини Актуално Тракийски университет ще увеличи само таксата за ветеринарна медицина (видео)

Тракийски университет ще увеличи само таксата за ветеринарна медицина (видео)

Актуално

Тракийски университет такса ветеринарна медицинаТракийски университет няма да повишава таксите си за обучение през следващата учебна година, с изключение на специалността Ветеринарна медицина. Това съобщи за икономическо предаване Инициатива ректорът на висшето учебно заведение проф. Иван Станков, който е в неплатен отпуск заради назначението му за служебен министър на земеделието и храните.

Студентите по тази специалност ще плащат 900 лева за двата семестъра, вместо 840 лева, както е досега.

Тракийски университет е сред водещи в България. Той заема престижното 6-о място и интересът към учебното заведение нараства с всяка изминала година, каза още проф. Станков. Висшето учебно заведение е единственото в страната, в което се изучава рибовъдство и аквакултури - бакалавърска и магистърска степен.

Учебното заведение разполага със собствена модерна база за практически обучения. Има няколко специализирани лаборатории със съвременно оборудване. В една от тях се изпитват хранителни продукти за техните качества и безопасност, като се проследява производството по цялата верига. Всички лаборатории са сертифицирани и в най-скоро време ще бъдат и акредитирани.

илко груев

Още новини