Начало Новини Актуално Тракийски университет иска да създаде Център за върхови постижения, свързани със здравето

Тракийски университет иска да създаде Център за върхови постижения, свързани със здравето

Актуално

Тракийски университет иска да създаде Център за върхови постижения, свързани със здраветоРекторът на Тракийски университет проф. Иван Станков връчи на премиера Пламен Орешарски, при посещението му в Стара Загора, концепция за създаване на Център за върхови постижения (Centre of excellence) към Тракийски университет.

Той ще бъде за технологии, свързани със здравето, като ще осъществява основната и най-важна част от технологичния процес - свързване на научните постижения с реалния производствен цикъл в различните степени на обучение.

Предварителната оценка на приблизителните разходи за реализация на проекта е 15 млн. евро, които биха могли да бъдат осигурени по оперативна програма Наука и образование за интелигентен растеж. В програмата е заложено, че създаването на такива центрове е приоритет.

Концепцията е разработена в партньорство с Регионален академичен център Стара Загора и Агенция за регионално икономическо развитие Стара Загора.
Реализацията на проекта се подкрепя от Областна администрация Стара Загора, Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Клуб на работодателя – Стара Загора, Конфедерация на работодателите Тракия, на Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора, както и от много други граждански и браншови организации.

 

Още новини