Начало Новини Актуално Тракийски университет и Община Чирпан започват съвместна работа

Тракийски университет и Община Чирпан започват съвместна работа

Актуално

Тракийски университет и Община ЧирпанТракийският университет и Община Чирпан започват съвместна работа по дейности насочени към образованието и бъдещето кариерно развитие на младежите от общината, стана ясно на работна среща между ръководствата на двете институции. Ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков представи новите 5 специалности , които разкрива висшето училище и сподели, че срещите му с кметове на общини и представители на бизнеса целят новите специалисти да имат добри практически умения,което да им гарантира добро кариерно развитие. Две от новите специалности - Етерично-маслени култури и Местни финанси могат да срещнат широко развитие при зрелостниците от града на Яворов, имайки предвид множеството лавандулови масиви и острата нужда от обучени кадри в общинска администрация, заявиха от ръководството на общината.

Бяха обсъдени и всички други направления и специалности: Залагаме на доказани специалисти-преподаватели при теорията и на нови млади кадри, обучени в Европа в упражненията, ще допуснем и хора от практиката и бизнеса да станат част от учебния процес, заяви доц. Ярков.

Кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов покани Тракийския университет да представи своите факултети и специалности на 5-и март, в Голямата зала в сградата на общината, където ще бъде организиран Ден на отворените врати за чирпанските 12-класници.

Конструктивният диалог между двете институции допринесе и до бъдещо разивтите на амбициозни проекти като разкриване на нови специалности в средните училища, които да са тясно свързани с направленията на Тракийския университет, който пък може да помогне на гимназиите със специализирани преподаватели.Това може да трасира пътя община Чирпан да ви подготвя едни бъдещи студенти и когато университетът е силен на регионално ниво ще ни даде шанс да задържим нашите деца тук. Вие , от Тракийския университет, отваряте ветрилото за сътрудничество, каза кметът на Община Чирпан Ивайло Крачолов.

Бяха обсъдени идеи и за изнесени курсове за следдипломно обучение на територията на града, както и съвместен проект със СНЦ Зелени балкани- за изграждане на база в богатата на флора и фауна местност Ягъч.

На срещата присъстваше и Стратия Чалев-представител на Студентски съвет към ТрУ и член на Настоятелството на университета, който предложи студентите да участват активно в Дните на отворените врати и да запознават зрелостниците със специалностите и тяхната специфика. И тъй като е във волейболния отбор на Тракийския университет , Чалев получи предложение от г-н Крачолов да организират приятелски турнири по волейбол с гимназистите, което ще постави началото на естествената връзка между тях.

Още новини