Начало Новини Актуално Тракийски университет е домакин на форума Трансформация на икономическия модел към нисковъглеродна биоикономика, кръгов

Тракийски университет е домакин на форума Трансформация на икономическия модел към нисковъглеродна биоикономика, кръгова икономика, основана на науката, иновациите и дигитализацията

Актуално

Тракийски университет е домакин на мащабно мероприятие на тема Трансформация на икономическия модел към нисковъглеродна биоикономика, кръгова икономика, основана на науката, иновациите и дигитализацията.

В периода 24/08 - 27/08, академичната ни общност приема делегация от Германия, начело с министъра на регионалното развитие на област Саксония - г-н Томас Шмидт и екипа на еврокомисаря за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта - г-жа Мария Габриел. В рамките на планираните срещи участие ще вземат представители на местната и регионалната власт, бизнеса и работодателите, регионалната администрация.

Целта на визитата е обмяна на опит и споделяне на добри практики от област Саксония, свързани с плавния социален и икономически преход на региона.

Още новини