Начало Новини Актуално Тръгна делото срещу бившия директор на ОДМВР - Стара Загора

Тръгна делото срещу бившия директор на ОДМВР - Стара Загора

Актуално

На 16 януари т.г. Районен съд - Ямбол, даде ход на дълго отлаганото дело срещу бившия директор на ОДМВР - Стара Загора, Тончо Михайлов, който е обвиняем за неправомерно използване на специални средства за подслушване. Съдебното заседание е продължило близо 12 часа (с незначително прекъсване), по време на което са били разпитани общо 50 свидетели.

Заради неявяването на 2-ма от свидетелите и на едно вещо лице делото е отложено за 12 март, съобщи говорителят на Районен съд - Ямбол, Николай Кирков.
Той уточни, че като защитници на Тончо Михайлов са се явили Татяна Дончева (б.р. - бивш депутат от БСП) и колегата й от Софийската адвокатура Николай Беров.
Припомняме, че делото срещу Тончо Михайлов се гледа в Ямбол заради колективния отвод на Районен съд - Стара Загора. Иначе разследването е водено от Районна прокуратура -Пловдив. Скандалът около бившия директор на ОДМВР - Стара Загора, се разрази в началото на 2009 г. Малко преди това беше разпоредена проверка на Инспектората на МВР заради сигнали срещу Михайлов. На инспекторите е била предоставена стая в сградата на ОДМВР - Стара Загора, която се оказа, че е била предварително оборудвана с бръмбари и видеокамера. Аудио-визуалните материали стигали до техник, също обвиняем по делото, който ги е предавал най-вероятно на полицейския шеф. Схемата беше разкрита след извършена проверка от Оперативно-техническия отдел на МВР. При разпит техникът съобщил, че действал по заповед на шефа си. След случилото се Тончо Михайлов беше пенсиониран след 10-годишен стаж като директор на ОДМВР - Стара Загора.
Настоящият съдебен процес срещу него започна с два фалстарта в РС - Ямбол - на 9 февруари 2001 г., заради неявяване на защитата му, и последващ на 20 април, поради открити от софийските му адвокати пропуски в разследването.
Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини