Начало Новини Актуално Трагичен инцидент отне живота на 17-годишен гимназист

Трагичен инцидент отне живота на 17-годишен гимназист

Актуално

С препълнени от мъка сърца, съучениците и учителите на десетокласника Ганчо Веселинов Желязков от ГПЧЕ "Ромен Ролан" се сбогуваха завинаги с него. Момчето е загинало от преминаващ влак на жп прелеза край фабрика "Наталия". Машинистите са го видели върху релсите, със слушалки на ушите. В последния момент той е отскочил от тях, но силната струя го е отхвърлила и погубила, каквото е становището на съдебните лекари.

Според директора на училището Иванка Сотирова, става дума за емоционална реакция след несподелена любов с ученичка от друго училище. Към това се прибавя и нашумял видеоклип Фактор 15, който е популярен в интернет. В него се демонстрират бързи реакции при екстремни условия.
Трагичният инцидент е станал в 8.50 часа на 18 април (понеделник). Ганчо тръгва на училище, но се озовава на прелеза, около който компанията му от съученици често се е събирала с китари да се забавлява. Там те също като него са "изпробвали смелостта и мъжествеността си" и са си повишавали по този начин адреналина, пише вестник Старозагорски новини.

Г-жа Сотирова сподели, че Ганчо е бил много отговорен отличен ученик в специализираната немска "ж" паралелка. Той е имал реални проекти за своето бъдеще - да се занимава с компютърни науки като баща си. Има брат, който също е възпитаник на гимназията и понастоящем следва архитектура в Германия.
Родителите са споделили, че не са забелязали никакви притеснения у малкия си син, който е бил безпроблемен и съзнателен млад човек.
Със съучениците на загиналото момче разговарят психолози.
Някаква черна сянка тегне върху елитната гимназия. Миналата година нелепо загинаха две момичета. В началото на март 2009 година при тежка автомобилна катастрофа загинаха четирима дванайсетокласници.

Още новини