Начало Новини Актуално ТПП - Стара Загора приема заявки за консултации с немски експерти (видео)

ТПП - Стара Загора приема заявки за консултации с немски експерти (видео)

Актуално

ТПП - Стара Загора приема заявки консултации немски експертиТърговско-промишлена палата - Стара Загора (ТПП) е регионален партньор на SES (Senior Expert Service) - организация, финансирана от немското правителство. Тя изпраща специалисти и ръководни кадри в пенсионна възраст, предоставящи своите знания и опит по заявка на: малки и средни предприятия; държавни и местни администрации; камари и браншови съюзи; социални и медицински заведения и др.

Посещенията на експерти от SES са безплатни за български фирми и се извършват с цел квалифициране на специалистите на заявителя и тяхното насочване към самостоятелна работа. По правило това става едновременно с практическо решаване на остри проблеми или задачи при поръчителя. Няма ограничение на броя на специалистите, ползвани от една фирма. В България са проведени повече от 1000 SES консултации от 1988 г. насам в областта на металообработването, хранително-вкусовата и текстилната промишленост, образованието, туризма, занаяти и техника , търговия и дистрибуция, обучение и квалификация, здравеопазване и социална сфера, администрация и наука. Немските експерти съдействат още за намиране на партньори в Германия, както и за износ на български стоки.

Желаещите да се възползват от услугите на SES трябва да попълнят приложената заявка и да я изпратят в Търговско-промишлена палата - Стара Загора на office@chambersz.com, или на факс 042 626297. Исканията се насочват към SES в Германия. Продължителността на посещението не би трябвало да е под 21 дни и не повече от 1 месец. Възможно е да се планират и следващи посещения. Разходите по пребиваването експертите на място (нощувки, храна, местен транспорт, дневни пари в местна валута в размер на 14 лева, се поемат от поръчителя. Самолетният билет се финансира от немската държава.

 

Още новини