Начало Новини Актуално ТПП - Стара Загора отново подкрепя провеждането на Областната панорама на професионалното образование и кариерното ориен

ТПП - Стара Загора отново подкрепя провеждането на Областната панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране

Актуално

Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, с подкрепата на Център за подкрепа за личностно развитие - Стара Загора, организират XI Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2023 г. Търговско-промишлена палата - Стара Загора е дългогодишен партньор на събитието.

Традиционно събитието се провежда през пролетта на голяма площ, където се срещат кандидат-гимназисти, техните родители, образователни институции и представители на бизнеса. Инициативата има за цел да информира кандидат-гимназистите, зрелостниците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучение в учебните заведения в Област Стара Загора, за новостите в професионалното обучение, както и за нуждите на бизнеса в региона.

Поради големия интерес през предходните години към провеждането на Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, през настоящата година отново планираме паралелно провеждане на присъствена и виртуална панорама, за да подкрепим учениците в техния избор на образование и професия.

Във връзка с организацията на Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране ви предлагаме вие и представители на фирми да изготвите кратки видеа (3-5 мин.), с които да представите потребностите на бизнеса в региона. Така ще подпомогнете информирания избор на образование и професия на младите хора, съобразен с търсенето на пазара на труда. Необходимо е фирмите да подготвят и текст във Word файл, който да съдържа информация за сферата на дейност на предприятието, работните позиции, както и учебните заведения, с които си партнира. Изпратете изготвения видеопродукт и текстов документ на имейл cplr_ko@abv.bg в срок до 20.04.2023 г.

Видеата ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата на събитието - Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране.

Присъствената XI Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2023 г. е планирана да се проведе на открито на 11 и 12 май 2023 г. Събитието ще бъде на бул. Цар Симеон Велики между пресечките на бул. Митрополит Методий Кусев и бул. Руски.

В присъствената форма на Панорамата учебните заведения, които предлагат професионална подготовка, ще поставят свои шатри в пешеходната зона до централния площад. Те представят заедно с фирмите-партньори чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, демонстрации и други, професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението през учебната 2023/2024 г.

За допълнителна информация:

  • Яница Бакоева, старши експерт в отдел Образование, Община Стара Загора, тел. 042/614 892
  • Иванка Петкова, старши експерт по професионално образование и обучение - РУО - Стара Загора, тел. 0878 491 382
  • Лорета Георгиева, Славомира Димитрова и Деница Димитрова, специалисти кариерно ориентиране в Център за подкрепа за личностно развитие - Стара Загора (информация за публикации на Фейсбук страницата), тел. 042/62 20 67

 

Приложения: покана

 

Още новини