Начало Новини Актуално Тотю Младенов: ТЕЦ Ей И Ес ще заработи в кратки срокове

Тотю Младенов: ТЕЦ Ей И Ес ще заработи в кратки срокове

Актуално
AES

ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово, собственост на американската енергийна компания Ей И Ес, ще бъде пусната в експлоатация в кратки срокове. От разговорите, които имахме с ръководството смятам, че техническият проблем ще бъде решен бързо, защото това е много важно за енергийната сигурност на България. Това съобщи социалният министър Тотю Младенов след посещение в централата.

Заради технически проблем тя все още не работи и от началото на годината плаща ежедневни неустойки. Според старозагорският депутат от ГЕРБ Иван Колев информацията, която има той, е че без да претендира за прецизност, неустойките са около 30 000 евро на ден. Причината е проблем с горивната база, т.е. въглищата, които трябва да се използват в централата, каза още народният представител.

Независимо от ситуацията социалният министър заяви, че централата е пример за всички работодатели. До момента в нея са назначени 413 души с високи заплати и отлични условия на труд.

Ей И Ес е един добър пример за корпоративна социална отговорност, за инвестиции в безопасността, в околната среда, в човешкия ресурс, каза още Тотю Младенов.


Още новини