Начало Новини Актуално Тонове листа извози почистващата фирма на Стара Загора

Тонове листа извози почистващата фирма на Стара Загора

Актуално

Всички служители на Нелсен Чистота, които не са ангажирани в сметоизвозването, бяха мобилизирани за почистването на града след бурята и проливния дъжд, съобщи вчера Стоян Димитров, зам.-управител на фирмата. Работното време беше удължено с един час, за да се приведат улиците в нормален вид. Хората са разделени на групи и се работи много интензивно.

Сутринта имаше много счупени клони и листа в централната градска част, където дърветата са по-стари - по улиците Ген. Гурко, Христо Ботев, Отец Паисий, по булевардите Цар Симеон Велики и Славянски. В Самара също имаше сериозни проблеми, поясни Димитров, пред вестник Старозагорски новини.

До обяд в центъра беше разчистено, работата продължи по останалите улици. Макар и на малко места в града, собствениците на търговски обекти също се включиха по почистването на тротоарите. Най-голямо затруднение създава мократа листна маса, която се събира в чували и се извозва.

Искам да споделя огорчението на всички работещи в Нелсен Чистота от вандалското отношение на неизвестни наши съграждани. По ул. Хаджи Димитър Асенов над бул.Цар Симеон Велики са изкъртени 10 от новите красиви кошчета, които наскоро поставихме. Това не е работа на природната стихия, а на човешка ръка, недоумяваме защо са го направили. Искам чрез вашия вестник да призова старозагорци не само да искат от нас да си вършим работата, но и да не ни пречат, защото всички сме отговорни за вида на града ни, каза още Стоян Димитров.

Още новини