Начало Новини Актуално Токът за битовите абонати на ЕВН поскъпва с 1,9%

Токът за битовите абонати на ЕВН поскъпва с 1,9%

Актуално
ЕВН

В резултат на Решение № Ц-22 от 29.06.2011 г. на Държавна комисия за енергийно и водно регулиране цените, по които ЕВН България Електроснабдяване АД ще продава електрическа енергия на битови потребители от 01.07.2011 г. се увеличават средно с 1.9%, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Новите крайни цени за битови потребители с включен ДДС за 1 кВтч са както следва:

  • Дневна тарифа – 0,18158 лв./кВтч
  • Нощна тарифа –  0,12209 лв./кВтч

Независимо, че ДКЕВР не прие всички аргументи на ЕВН България за необходимите средства за развитие и модернизация на електроразпределителната мрежа и повишаване качеството на клиентското обслужване през следващия едногодишен ценови период, дружеството декларира, че ще продължи да изпълнява своя ангажимент за предоставянето на качествена услуга и сигурно електроснабдяване на своите клиенти. 

В същото време ЕВН България приема промяната на принципа на заплащане на цена достъп за стопанските клиенти като развитие и стъпка в правилна посока. С тази промяна се създава възможност не само за оптимално развитие на мрежата и по-ефективни инвестиции в дългосрочен план, но и за постигане на по-висока сигурност на снабдяване и ефективно управление на капацитета на мрежата. Допълнително тази промяна предоставя на стопанските потребители възможността за по-ефективно планиране на тяхното потребление и повишаване на тяхната енергийна ефективност, което е от полза за всички клиенти на дружеството.    

От своя страна ЕВН България ще продължава да бъде коректен партньор на институциите с цел постоянното адаптиране на регулаторната рамка към предизвикателствата, поставени от законодателството на ЕС и по-високите очаквания на българския потребител.

Още новини