Начало Новини Актуално Тодор Великов, депутат от РЗС: Първо бюджета, после - Масларова

Тодор Великов, депутат от РЗС: Първо бюджета, после - Масларова

Актуално

Веднага след приемането на Закона за бюджета на Република България на второ четене Народното събрание ще гласува предложението за отстраняването на Емилия Масларова от поста председател на парламентарната комисия по труд и социална политика. Тази точка влезе в дневния ред на парламента за седмицата.

Това съобщи за вестник Старозагорски новини депутатът от партия "Ред, законност, справедливост" Тодор Великов. Великов е зам.-председател именно на комисията по труд и социална политика.
Вчера Мая Манолова от парламентарната група на "Коалиция за България" обяви, че червените ще напуснат председателския съвет на парламента заради искането за отстраняването на Емилия Масларова от шефското място в социалната комисия. Предложението за това бе депозирано от съпредседателите на "Синята коалиция" Иван Костов и Мартин Димитров.
"Досега е нямало такъв прецедент - освобождаването на председател на комисия, колегите от "Коалиция за България" използват един пропуск в правилника за организация на работата на Народното събрание, в който се казва, че шеф на комисия може да бъде отстранен само поради трайна невъзможност да изпълнява служебните си ангажименти. Затова и от БСП плашат, че ще напуснат председателския съвет на парламента. Тяхна си работа, щом са решили да бранят един провалил се социален министър като Емилия Масларова", коментира по този повод Тодор Великов.

Още новини