Начало Новини Актуално Тодор Великов, депутат: Недоразумение е, че РЗС ще напусне парламента през януари

Тодор Великов, депутат: Недоразумение е, че РЗС ще напусне парламента през януари

Актуално

Депутатите от бившата парламентарна група на партия "Ред, законност, справедливост" няма да бойкотират работата на парламента през януари, а ще участват пълноценно в неговата работа и в дейността на парламентарните комисии след края на ваканцията на Народното събрание на 13 януари.

Това заяви вчера пред вестник Старозагорски новини организационният секретар на РЗС Тодор Великов, депутат от Cтарозагорски избирателен район. Така Великов опроверга появилото се по-рано вчера заявление пред националното радио на колегата му депутат от Велико Търново Цветан Цветанов, че депутатите от РЗС няма да присъстват в парламента през първия месец на новата година.
Като причина за отсъствието на депутатите Цветанов посочи пред БНР, че те, заедно с по-голямата част от Политическия съвет на РЗС, ще осъществяват срещи с избирателите от цялата страна. Решението за обиколката e било взето на последната партийна конференция, проведена в Поморие.
За времето, в което от РЗС ще отсъстват от парламента, народните избраници щели да участват само на няколко "важни заседания" като гледане на законопроекта за изменение на Закона за генномодифицираните храни и второто четене на Закона за електронните съобщения.
Според Правилника за работа в Народното събрание, ако депутати не присъстват на повече от три заседания, се отнемат две-трети от заплатите им.
"Изявлението е преувеличено, получило се е някакво недоразумение. Вярно е, че ще проведем срещи с избиратели от цялата страна, но ще присъстваме на парламентарните заседания и в заседанията на комисиите", каза пред областния всекидневник Тодор Великов.

Още новини