Начало Новини Актуално Тодор Тодоров, изп. директор на Мини Марица-изток ЕАД: Връщаме старата слава на мините

Тодор Тодоров, изп. директор на Мини Марица-изток ЕАД: Връщаме старата слава на мините

Актуално
Тодор Тодоров

Годината за Мини Марица-изток не беше лека. Но в крайна сметка е важно да отбележим, че беше успешна. Трудна, но успешна година. Защото нека говорим искрено: кой се интересува как си преодолял трудностите? Това остава единствено в биографията и опита на ръководителя.

А най-много се гордея с производствените и финансови резултати, които постигнахме. Защото тръгнахме не от нулата, а под нулата. Гордея се с моя екип, с който ръководихме този процес. Гордея се и с всеки един миньор, с чийто труд ние връщаме старата слава на мините.
Разочарованията? Всеки мениджър е имал такива, всеки Божи ден. Но идва Коледа. Хайде да не говорим за тях, а да гледаме напред.
Когато дойдох в Мини Марица-изток ЕАД, заявих, че съкращения няма да има. Спазвам обещанието си.
В областта на инвестициите вървим според бизнес плана, който е в размер на 96 млн. лв. за тази година. Вложихме най-много пари в рехабилитацията на тежкото минно оборудване и през следващите години очаквам да берем плодовете на тези инвестиции.
Ние никога не сме раздавали 13-та заплата. При нас принципът е по-различен. Разпределяме премии за качествено свършена работа. Тази година - също.

В бизнес план очаквам новата година да ни донесе повече работа. Това обаче не ни плаши. Ние сме извършили нашата технологична подготовка, икономически сме мотивирали по-високите си възможности, обезпечили сме кадрово нашата бизнес програма и сме готови за новите предизвикателства.
Трябва да заявя, че имаме сили, готовност, воля и амбиции да посрещнем по-големите заявки за въглища на нашите партньори - топлоцентралите от комплекс Марица-изток.   

Мнението е публикувано във вестник Национална бизнес поща

Още новини