Начало Новини Актуално Тодор Похлупков стана Минен инженер на годината

Тодор Похлупков стана Минен инженер на годината

Актуално
Стара Загора

Наградата Минен инженер на годината на Научно-техническия съюз в Стара Загора тази година получи инж. Тодор Похлупков за разработването и реализирането на нова транспортна схема в участък Добив на рудник Трояново-3. Тя е признание за инженерния екип на рудника, където над 21 години той работи.

Особено значима оценка за приноса му е и фактът, че я получава в годината на високо производствено постижение за рудник Трояново-3, съобщиха от пресцентъра на Мини Марица изток ЕАД.
За 15-та поредна година председателят на НТС в Стара Загора Владимир Заманов връчи традиционните призове. Зам.-изпълнителният директор на Мини Марица изток ЕАД инж. Христо Николов поздрави наградения от името на ръководството на дружеството.
Тодор Похлупков е роден на  2 март 1962 година във Велинград. Завършва специалността Проучване на полезни изкопаеми през 1989 година в Минно геоложкия университет. Има допълнителна квалификация за инженер-геолог по проучване на полезните изкопаеми в същия университет. В Стопанска академия –Свищов, през 2000 година, придобива квалификацията Мениджър по специалността Организация и управление на бизнеса. Работи над 21 години в рудник Трояново-3 на различни позиции, като над 8 от тях е ръководител на участък Добив и вече 5 години е директор на направление Производствено-технически въпроси.

Още новини