Начало Новини Актуално ТИР-ове оставиха 5 деца без покрив

ТИР-ове оставиха 5 деца без покрив

Актуално

Седемчленно семейство от село Могила живее в една стая, след като къщата им се срутила в началото на август, се оплака главата на семейството Живко Георгиев. Според него причината е в поставената гърбица в близост до дома им, която е необозначена и немаркирана. Самото съоръжение според Георгиев е монтирано преди две години.

От тогава при всяко преминаване на ТИР-ове цялата къща се е разклащала, особено през нощта, когато гърбицата не се вижда и товарните автомобили преминават през нея с бясна скорост. Макар че къщата е строена от кирпич през 50-те години на миналия век, домакинът заяви, че до поставяне на пътното съоръжение всичко е било наред, пише вестник Старозагорски новини.
Сега Живко и съпругата му Светла с подръчни материали се опитват да дооправят срутилия се покрив на дома си, за да може през зимата да има нещо над главите на семейството с 5 деца. След случилото се двамата ходили при кмета Минчо Василев, който им заявил, че нищо не може да се направи.
Репортер на "Старозагорски новини" посети дома и на съседката им Нели Рачева, която живее в масивна тухлена къща непосредствено пред гърбицата. Стените откъм улицата също бяха напукани. Рачева твърди, че пукнатините са се получили след изливането на гърбицата.
За коментар потърсихме кмета на селото Минчо Василев. Според него падането на покрива не може да бъде причинено от гърбицата. Кметът смята, че семейството само си е съборило покрива преди две седмици и се аргументира с факта, че керемидите не са в руините, а са събрани отделно. "При мен не са идвали семейство Георгиеви, единствено претенции могат да имат Рачеви, защото техният дом е в непосредствена близост до гърбицата. В случай, че покривът е паднал преди два месеца, защо Георгиеви не са потърсили съдействие от медиите още тогава, а чак сега, защо на са се обърнали към други институции", зададе риторичен въпрос Василев.

След като една масивна къща на съседката е напукана от преминаващите ТИР-ове, какво остава за кирпичената? Отговорът на въпроса е ясен, но не е ясно как семейството с 5 деца ще изкара зимата, при това само с един работещ негов член. И каква е вината на семейството, след като поставената от социализма пътна маркировка е изтрита през годините? Явно тези хора са станали жертва на обстоятелствата, а децата им нямат никаква вина от нерадостната перспектива да останат под открито небе. Всичко е въпрос на воля за помощ - на всички нива. И колкото по-бързо, толкова по-добре...

Още новини