Начало Новини Актуално Тигърът на Дамбовците - зад решетките в Стара Загора

Тигърът на Дамбовците - зад решетките в Стара Загора

Актуално

Единият от двата мъжки тигъра на братята Пламен и Йордан Стоянови -Дамбовците е настанен в старозагорската зоологическа градина. Хищникът с име Шир Хан е докаран във видимо добро състояние на 4 март вечерта и в момента се адаптира. След като се успокои, раираното животно ще може да прави компания на старозагорската тигрица Мария, на която доскоро се търсеше партньор.

Засега двамата са разделени, тъй като мъжкарят е изнервен от новата обстановка и агресивен.

Досегашните собственици на хищника бяха задържани на 11 февруари, заедно с бившия сътрудник на ДАНС Алексей Петров, при полицейска акция Октопод, но после бяха освободени.

От РИОСВ в София им наложиха глоби от 3000 лева заради отглежданите от тях в частен нелицензиран зоопарк три тигъра и един ягуар, пише вестник Национална бизнес поща. Според Закона за защита на животните, тези хищници могат да се отглеждат единствено в зоологически градини с лиценз и спасителни центрове. Със заповед на екоинспецията ягуарът и женският тигър са настанени в зоопарка в София, единият раиран мъжкар е в Стара Загора, а другият отиде в Благоевград с протокол за отговорно пазене.

Още новини