Начало Новини Актуално The Mall приема клиенти в София. Инвестицията е на Carrefour и е в размер на 200 млн. евро

The Mall приема клиенти в София. Инвестицията е на Carrefour и е в размер на 200 млн. евро

Актуално

Най-впечатляващият търговски комплекс в България The Mall отваря врати на входа на София - бул. Цариградско шосе утре. Цялостната реализация на търговския център е на най-голямата евроверига Carrefour. Инвеститор е гръцката група за инвестиции в имоти Assos Capital, която купи проекта през 2008 г. за над 200 млн. евро.

На 66 хил. кв.м в мола са разположени 185 магазина на голям брой чуждестранни и български марки, ресторанти и места за забавление като кинокомплекс на Арена с 10 зали, боулинг, салони за електронни игри, билярд, фитнес, скуош, бокс, спининг и т.н. Подобно разнообразие на атракции няма нито един търговски или развлекателен център в страната. Комплексът разполага с 2800 паркоместа. Сред наемателите са групата Zara, Peek&Cloppenburg, GAP, HUMANIC, Marks&Spencer, Adidas и много други.

Инвеститорът вложи пари и в градската инфраструктура, като изгради тунел под Цариградско шосе за улеснение на клиентите, които се очаква да прииждат от цялата страна.

* * *


Утре в 17 часа министър-председателят и кметът на София ще прережат лентата на най-големия търговски център в България - THE MALL. Това ще е третият мол, който отваря врати от началото на годината в България. В средата на март бе открит Сердика Център София, а малко преди това София Аутлет Център, информира citybuild.bg.
Комплексът предлага на посетителите си бърз и лесен достъп до 2 800 паркоместа. Броят на потенциалните клиенти на търговския център достига 1 милион души. До мола ще се стига чрез специално прокопани за целта тунели под Цариградско шосе. Непосредствено до него ще има спирка и на градския транспорт, а за пътуващите от центъра ще бъде издигнат мост.
С новия търговски център се разкриват над 1 500 нови работни места, 400 от които са в хипермаркета Карфур.
Специални гости на церемонията за откриването ще бъдат Тиери Гарние, Изпълнителен директор - Международно сътрудничество и член на Борда на директорите на Карфур Груп, Франция, както и Клаудия Рестис и Катя Рестис от Рестис Груп - една от най-големите икономически групи в Гърция и в международен мащаб. Семейство Рестис, чрез различните си компании, заема лидерски позиции в морския транспорт, финансовите услуги, недвижимите имоти и индустрията и е инвеститор в Асос Капитал - собственик на THE MALL.
Сред официалните гости за откриването на шопинг мола са представители на българското правителство, на дипломатическите и бизнес среди, както и на Carrefour Group и Marinopoulos Group.

Още новини