Начало Новини Актуално Тежките камиони с инертни материали за автомагистрала Тракия рушат републиканска пътна мрежа

Тежките камиони с инертни материали за автомагистрала Тракия рушат републиканска пътна мрежа

Актуално

Тежките камиони, прекарващи инертни материали за продължението на автомагистрала Тракия, минават буквално на всяка втора минута през село Могила. Според кмета на Могила Минчо Василев, всеки ден от 6.30 часа до смрачаване трафикът през селото е изключително интензивен.

 

На час минавали между 40 и 60 тежко натоварени камиони и гърбиците в началото и края на Могила започнали да се слягат. На много места асфалтът бил напукан, дупки все още нямало, но скоро щели да се появят. Василев каза, че е алармирал общинската администрация по време на един от кметските дни, но му отговорили, че не могат да спрат строежа на магистралата, пише вестник Старозагорски новини.
По-спокойно е вече в Хан Аспарухово, съобщи кметът Мехмед Мехмед. Камионите вече не минавали през селото и според него материалите се карали от кариера "Дедово". След продължилия 6-7 месечен тежкотоварен "десант" обаче близо десет километровата отсечка от Братя Кунчеви до Пшеничево била чувствително разбита. Поражения имало и по тротоарите в селото, където често камионите се качвали, за да се разминат.
Така на практика докато магистралата стане готова доста километри от републиканската пътна мрежа ще бъдат разбити. На този етап никой не може да каже кога и с какви средства ще бъдат възстановени те.

Още новини