Начало Новини Актуално Технопол инженеринг представя Система противодействие срещу ниско летящи обекти на изложението ХЕМУС 2022

Технопол инженеринг представя Система противодействие срещу ниско летящи обекти на изложението ХЕМУС 2022

Актуално

Старозагорското дружество Технопол инженеринг взема участие в Международното изложение за военна техника и технологии Хемус 2022, което ще бъде открито на 1 юни в Пловдив. Технопол инженеринг ще представи стои изделия и разработки на щанда на института по металознание IMSETHC-BAS към Българската академия на науките. Посетителите на изложението ще могат да се запознаят с възможностите на Система противодействие срещу ниско летящи обекти, в чието създадаване участват и специалисти на Технопол инженеринг.

Системата за борба с нисколетящи обекти, създадена от IMSETHC-BAS, е предназначена за противодействие на летящи апарати от типа хеликоптери и безпилотни апарати с тактическо предназначение.

За да се противодейства на нисколетящи обекти е необходимо тяхното откриване в пространството и разпознаването им ,като нисколетящи цели с очаквано злонамерени действия.

Системата за протидействие включва устройства за откриване:

  • Активен радар
  • Пасивен Радар
  • Оптичен сензор.

Противодействието се осъществява чрез намеса в средствата за сателитна навигация и управление, използвани от летящия апарат и чрез кинетичен удар с осколъчни боеприпаси.

Системата е модулен тип, като всеки от модулите може да се използва самостоятелно или в комбинация с други модули.

Основните модули на системата са:

  • За кинетичен удар
  • За електронно противодействие
  • Модул за контрол на достъпа до системата
  • Комуникационен и информационен модул (Модул C3I).

Технопол инженеринг БГ ЕООД е разработила и произвела средствата за откриване - активен и пасивен радар и средствата за радиоелектронно противодействие различни модели в зависимост от приложението.

Фирма Технопол инженеринг - Стара Загора проектира, изгражда и поддържа сигнално охранителна техника за домове, офиси, бизнес и обществени сгради. Работи, чрез екип от високо квалифицирани специалисти, благодарение, на който се осъществява висока сигурност, намалявайки значително риска от непредвидени ситуации. Дружеството е специализирано в дейности за изгреждане на сигналноохранителни инсталации, пожароизвестяване, контрол на достъп, видеонаблюдение, GPS системи и е един от лидерите на българския пазар в тази сфера.

Технопол инженеринг е дългогодишен партньор на Търговско-промишлена палата - Стара Загора и е един от учредителите на Клъстер Технологии за чиста околна среда, който обединява експерни усилия за развитие и внедряване на иновативни и високоефективни технологии в различни области на икономиката и социалната сфера, целящи защита и опазване на околната среда.

Документи за сваляне

Още новини